tiistai 6. tammikuuta 2009

3.1. Appelley




Laahaavat nämä meidän kirjoitukset melko lailla jäljessä, mutta se johtuu siitä ettemme saa kaikkialta nettiyhteyttä, joten emme pääse päivittämään sivustoa. Kirjoittelemme näitä tarinoita kuitenkin jo valmiiksi kannettavallemme ja päivitämme niitä sitten aina kun se on mahdollista. Olemme ottaneet nettiyhteyden kännykän kautta (Sonera onneksi kustantaa tämän meille), ja päivitämme blogia suoraan omalta koneeltamme. Kyllähän täällä nettikahviloitakin on, mutta olemme olleet laiskoja lähtemään niihin.

Lauantaiaamuna suhautimme autokuskimme kanssa Intian Venetsiana pidettyyn Alleppeyhin. Täältä vuokrasimme itsellemme kolmipäisellä henkilökunnalla varustetun kahden makuuhuoneen ”Houseboatin” , bambulaivan, jolla lähdimme vuorokauden mittaiselle risteilylle backwaters alueen kanaaleihin. Alueella on 750 erilaista, erikokoista bambulaivaa, jotka risteilevät isommissa ja pienemmissä kanaaleissa ja niitä näkyykin kaikkialla. Suurimpaan osaan kanaalien varrella olevista paikoista ei pääse maareittiä pitkin ollenkaan. Oli hauskaa seurailla kanaalien varrella olevaa elämää; ihmiset pesivät siellä astioitaan, hampaitaan, kylpivät vedessä (vaatteet päällä muuten) ja hakkasivat pyykkejään rantakiviä vasten.

Meillä oli laivalla kapteeni, konemestari ja kokki vain meitä varten. Olihan tämä aika ylellistä. Kokki loihti meille upeat ateriat, saimme lounasta, iltapäiväkahvit, illallisen ja aamupalan ja kaikki aina niin kauniisti katettuna. Muutenkin laiva oli tilava, puhdas ja hyvin varusteltu. Me maksoimme laivasta 11 000 rupiaa eli noin 170 € vrk, joka ei mielestämme ole kovin paha hinta näin kuumimpaan sesonkiaikaan. Nautimme kyllä koko rahan edestä.

Laiva pysähtyi pimeän tullen kanaalin varteen, jossa yövyimme yhdessä muutaman muun houseboatin kanssa. Siellä oli ihanan rauhallista tavalliseen intialaiseen hälinään jo tottuneena. Nukuimme hyvin ja pitkään, ja kotiuduimme aamupäivän aikana takaisin Alleppeyn satamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti