tiistai 6. tammikuuta 2009

30. - 31.12. Munnar – Intian ”teepääkaupunki”

Ootyn modernista vuoristokylästä siirryimme taas maan pinnalle. Laskeutuminen yli kahdesta kilometristä (korkeimmillaan olimme 2,6 km:ssa) kesti muutaman tunnin pikkuruisia serpentiiniteitä pitkin ja lapset bongasivat tältä väliltä 167 apinaa!

Aikamme ajeltuamme, ja täällähän tasaisellakin ajaminen kestää, varsinkin jos kohdalle osuu joku kaupungin tapainen, täällä kun ei ole kuultukaan ohitusteistä. Muutaman purutupakan (kuljettajamme jauhaa näitä pienissä erillispakatuissa paketeissa olevaa suuhun laitettavaa tupakkaa ja sen perään otettavaa ”makeutusainetta”, jolla tupakka maustetaan siis jonkin makuiseksi) ja useamman tunnin jälkeen saavuimme kuitenkin lopulta Munnariin. Olemme taas 1,5 kilometrin korkeudessa ja sen huomaa näin kymmenen aikaa illalla, lämpötila on alle kymmenen astetta ja menee kuulemma yön aikana mahdollisesti nollaan. Kamalaa. Majoitumme juuri avattuun hotelliin, joka on kyllä oikein hieno, mutta kolkko ja lämmittämätön. Saamme paksut peitteet huoneeseen ja tarkenemme juuri ja juuri.

Ajelemme seuraavan päivän pitkin lähiseudun huikean hienoja teeplantaaseja ja käymme teemuseossa tutustumassa teentekoprosessiin. Plantaaseja on kaikkialla vuoren rinteillä ja ne ovat kauniita teletappikukkuloiden tapaisia, pehmeän ja tasaisen näköisiä. Tekisi mieli hypätä sekaan ja kieriä alas. Naiset hoitavat teenlehtien poimimisen, he poimivat isoihin kassimaisiin säkkeihin noin 16 – 25 kiloa lehtiä päivittäin, avojaloin, käärmeet uhkanaan ja saavat tästä palkaksi muutaman euron.

Uudeksi vuodeksi täällä on järjestetty juhlakulkue tanssiesityksineen, jonkinlaisia rakettejakin ammutaan ja isoimmat hotellit tarjoavat buffetillallisia tanssiesityksineen. Meille on kuitenkin iskenyt kunnon vatsatauti ensimmäisen kerran tällä reissulla. Dansku oksentaa koko illan, eikä Teronkaan olo ole paljon kummoisempi. Miksu ei myöskään halua syödä mitään (on myös siis enteilevä vatsatauti), joten eipä ole oikein buffettiin lähtijöitä. Jaana hakee alakerran Annapurran vegeravintolasta kasvisriisiä ja –nuudelia sekä sipulirenkaan tapaisia ja nauttii näistä yksinään, Teron vähän yrittäessä maistellessa. Alamme nukkumaan jo ennen yhdeksää ja nukumme kellon ympäri.

Hyvää Uutta Vuotta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti