tiistai 6. tammikuuta 2009

4. – 5.1. Ernakulam (Kochi)

Maihin palattuamme, olimme taas tyhjän päällä, olimme päästäneet jo oman kuskimme ja automme lähtemään takaisin Bangaloreen (viikon vuokra-aikahan oli jo tullut täyteen), joten tarvitsemme taksin. No tämähän ei ole täällä onneksi mikään ongelma, taksilla matkustaminen on varsin kohtuuhintaista ja niitä on kaikkialla tarjolla. Lisäksi taksi on kiinteällä hinnalla käytettävissä niin kauan kun sitä tarvitsee esim. kierrellessämme katselemassa eri hotellivaihtoehtoja. Aikeenamme oli etsiä pariksi päiväksi uima-altaallinen hotelli, jossa voisimme vain löhöillä.

Hotelli löytyi varsin helposti, se on ”ei-missään” keskellä toivomustemme mukaisesti ja saamme rauhassa vain ladata akkujamme reilun viikon kiertelyn jälkeen. Uimme ja nautimme auringosta uima-altaalla. Edessä olisi vielä pari päivää shoppailua Mumbaissa ennen kotiinpaluuta.


Saa nähdä miten painavat rinkat ja reput meillä on kotiin tullessa, lähtiessä meidän ruumaan menevät tavarat painoivat vain 33 kg ja siitäkin määrästä on aika paljon heitetty menemään (otimme paljon vanhoja vaatteita mukaan, joita on matka varrella heitetty menemään sitä mukaan kun ovat likaantuneet). Olemme ostaneet täältä kaksi uutta reppua, mutta ovat vielä aika tyhjiä toistaiseksi, taidamme olla vähän huonoja shoppailemaan. No Mumbaissa korjaamme asian ja hankimme sieltä farkkuja, paitoja, kenkiä, vöitä jne seuraavaksi vuodeksi. Sieltä saa ihan länsimaista tavaraa, muutenhan näiden intialaisten pukeutumistyyli poikkeaa kovasti omastamme, ja täällä naisten päällä olevat kauniit sarit voisivat näyttää aika hassuilta Suomen oloissa. Mumbaissa onneksi käy luottokorttikin maksuvälineenä, jos kovin kovasti innostumme ostelemaan.

Kuulimme muuten juuri pari päivää sitten, että toinen luottokorteistamme, Mastercardimme, on kloonattu. Ihmettelimme kovasti, kun olemme yrittäneet maksaa sillä pari kertaa, eikä ole millään onnistunut (olemme maksaneet täällä hotellilaskuja luottokortilla, jos ovat luottokortteja hyväksyneet, pienemmät paikathan haluavat aina maksun käteisellä, mutta monissa aika kummallisissa paikoissa luottokorttimaksu on onnistunut kuten esim. Andamaaneilla meidän bambuhotellissa). Soitimme Nordealle tarkistaaksemme asian, ja he kertoivat sulkeneen korttimme jo marraskuussa, kun olivat arvelleet jonkun käyttäneet sitä väärin USAssa. Arvelemme, että kortti on kopioitu lokakuun lopussa, kun olemme tehneet kortilla netissä Intian sisäisiä lentolippuostoja, joten Mervi ja Hannu, älkää ostako lippuja MyTrip.com sivuilta, jos olette vielä menossa Intiaan tammikuussa! Luottokortillamme tehdyt ostokset (n. 380 €) menevät kuitenkin kuulemma luottotappioihin, eivätkä tule meidän maksettaviksi. Onneksi meillä tässä tilanteessa on toinen kortti käytettävänämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti