lauantai 27. joulukuuta 2008

24.12. Jouluaatto Havelockin saarella

Aamu alkoi yhtä laiskasti kuin kaikki muutkin aamut tällä saarella; nautimme löhöilystä riippukiikussa rannalla ja pojat leikittelivät lomakylän koiranpentuja. Täällä me kaikki olemme aamunvirkkuja, kun aurinko nousee jo puoli kuuden aikaan ja aamut ovat yleensä niin tyyniä ja kauniita meidän rannalla, joten on mukavaa olla katsomassa sitä. Iltaisin puolestaan pimenee nopeasti ennen kuutta ja meitä alkaa nukuttaa jo ennen yhdeksää.

Lomakylämme ravintola oli koristeltu teemaan sopivasti, oli oikein muovijoulukuusikin, paperitähtiä ja tietysti jouluvaloja. Mistä ihmeestähän he olivat saaneet ne hankittua, kun saaren kaupoissa ei näytä oikein olevan mitään tarjolla. Täällä on muuten säästynyt sievoiset summat rahaa tavalliseen lomaan verrattuna, kun tällä saarella on niin vähän kauppoja, eikä niissä vähissäkään ole oikein mitään ostettavaa.

Ravintolamme oli aattoiltana ihan täynnä väkeä, oman väen lisäksi sinne oli ilmaantunut runsaasti väkeä muualtakin. Luultavasti houkuttelevuutta oli lisännyt edellisenä päivänä ravintolaan tullut suurehko olutlähetys (tähän saakka, lähes viikon ajan, olimme siis saaneet tyytyä pulloveteen). Jouluaaton kunniaksi tarjolla oli intialainen joulubuffet. Näillä saarillahan on paljon kristittyjä, joten täällä juhlitaan joulua muidenkin kuin turistien takia. Tunnelma ravintolassa oli iloinen lattaribiisien soidessa ja ruoka maistui, vaikkei millään tapaan muistuttanutkaan meidän totuttua jouluruokaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti