lauantai 27. joulukuuta 2008

27.12. Bangalore



Bangaloreen saavuimme aamulla klo kuusi. Hassu pipopäinen ja hyvällä tuulella oleva konduktööri kävi herättämässä meidän ajoissa, onneksi, sillä juna oli etuajassa.

Hipsimme asemalla kaikkien nukkuvien seassa rinkkoinemme, suuntana asemalle näkyvä hotelli, jonne majoituimme seuraavaksi yöksi. Vaikka tämä Bangalore on Intian IT maailman keskus, paikallinen piilaakso, jossa on isot insinöörien kampusalueet, niin täälläkin köyhiä kastittomia riittää. Kaupungin yleiskuva on kuitenkin hienompi ja siistimpi muihin Intian kaupunkeihin verrattuna.



Me nautimme täällä päivän länsimaisista mukavuuksista, kuten shoppailusta melkein länsimaisissa kaupoissa ja puolet pienemmillä hinnoilla kuin Euroopassa. Käymme myös syömässä KFC:ssä, (=Kentucky Fried Chickenissä) josta on muodostunut maailmalla meidän lempipaikkamme. Ihanaa.



Selvittelemme keinoja päästä jatkamaan täältä kohti Keralaa, mutta yhtään bussi- ja junalippua ei ole tarjolla seuraaviksi päiviksi. Kyselemme myös vuokra-autojen perään, jota olimme jo aikaisemminkin miettineet yhtenä vaihtoehtona. Auton vuokraus ei ole täällä kovin tavallista, joten niitä ei mainosteta turhan näkyvästi, mutta kyllä niitä kyselemällä lopulta löytyy. Pääsemme myös oikein vääntämään rautalangasta, jotta saisimme kaiken vuokraukseen liittyvän tiedon selvitettyä ja sittenkin meiltä jää pari merkittävää yksityiskohtaa hämärän peittoon. Tähän kuluu pari tuntia aikaa ja vitsailemme, että ehkä vuokrattuamme auton, huomaamme, että kauppaan kuuluu kuskikin. Lopulta saatuamme kaikki yksityiskohdat selvitettyä ja päästyämme hinnastakin yksimielisyyteen, meille selviää, että kauppaan todellakin kuuluu oma kuski! Ette kai te nyt kuvittele, että me antaisimme auton turistin omiin käsiin, naureskelee toimiston setä.


Matkaan lähdemme siis huomenna klo 9. Emme ole vielä nähneet autoa (sen pitäisi olla kuitenkin isohko Toyotan maasturi) emmekä kuskia, joten saa nähdä mitä huomenna on edessä. Olemme sopineet auton vuokrauksesta 7 päiväksi ja reitti kulkee halki vuoriston, läpi kansallispuistojen, teeviljelmien aina backwaters-jokialueille. Meillä ei ole aavistustakaan, pääseekö tuolta metsästä nettiin päivittämään näitä sivuja, mutta jos ei, niin,sitten tavataan taas noin viikon päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti